fredag 29 maj 2009

Körfestival - Let the future sing

Adolf Fredriks Musikklasser fyller 70 år! Det firas nu för full gång på skolan, olika kyrkor och konserthuset i Stockholm!

Let the Future Sing” är namnet på Adolf Fredriks internationella körfestival, 28 maj - 4 juni 2009, där de har bjudit in nio av världens främsta barn-och ungdomskörer. 500 gästande körsångare sjunger tillsammans med 1.100 elever från Adolf Fredriks Musikklasser i en oslagbar Festivalkör!
De har bjudit in kördirigenter, musiklärare & kulturarbetare från Sverige och hela Europa att som ”åhörare” ta del av festivalen. Gästande körledare kommer att, i workshops berätta om sitt körarbete, tillsammans med sina körer. I konserter på högsta konstnärliga nivå sjunger de sin egen folkmusik, men också nutida repertoar.
Körerna kommer även att genomföra konsertturnéer i samarbete med Rikskonserter och sjunga tillsammans med barn- och ungdomskörer i hela Sverige.

Biljetterna ligger på 100:-
Lyssna på stämmor och röster från världens alla hörn, Canada, Ungern. Estland, Argentina och Kina för att nämna några av de gästande körernas länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar