onsdag 28 januari 2009

Shaolin Kung Fu


Cirkus i Sthlm låter oss ta del av Shaolin Kung Fu!
En fantastisk föreställning som med en svindlande koreografi och en genomarbetad scenografi introducerar publiken till Shaolinmunkarnas fantastiska slagkraft.
Shaolin "Sunzi Hero" är en unik dans- och teaterföreställning producerad i Kina.
Föreställningen, som består av fyra akter, har 40 proffessionella medverkande som berättar en traditionell kinesisk historia om ära, stolthet, hämnd och personlig styrka.
Handlingen börjar i en by på landsbygden där den unge Xiaolong (Lilla Draken) växer upp hos sin morfar/farfar men tvingas gå i kloster då hans morfar/farfar blir dödad av den onde förbrytaren, Svarta Örnen och hans anhang. Munkarna tar emot honom med öppna armar och han upptas under en stor cermoni till munk för att därefter delta i deras vardagsliv med grönsaksodling, meditiation och kroppslig träning. Han lär sig den kinesiska kampsporten Wushu, som ger honom styrka och smidighet. När tiden är inne beslutar han sig för att ta hämnd på sin morfar/farfars baneman, som tillsammans med sina kriminella kollegor för tillfället dominerar byn och dess innevånare.
Xiaolong söker upp Svarta Örnen under en tillställning och med hjälp av de andra munkarna dödar han honom och de andra närvarande. Harmoni återuppstår i byn som, tillsammans med munkarnas gamla överhuvud, firar Xiaolong för hans mod. Den gamla munken känner att tiden nu är inne för att dra sig tillbaka då han hittat en värdig ersättare i Xiaolong.
Xiaolong svär trohet till Zen Buddismen och lovar att kämpa för fred och rättvisa över hela världen.
Föreställningen är baserad på 1500 år gamla traditioner inom Wushu konsten
Längd: Ca 2,5 tim inkl paus Datum: 16/2


För mer info: http://www.juliusab.se/