onsdag 14 januari 2009

Tips till håret!

Vill du byta din frisyr? Få en egen frisyr, gjord för enbart dig!
Hitta en hårfrisör/stylist som är villig att ha en konsultation med dig, särskillt om det är första gången där. Någon som kollar på ditt hårs tjocklek, densitet, struktur, din ansiktsform och ben struktur, din lifsstil och personlighet innan frisören börjar fundera på din frisyr. Våga prata och förklara. Berätta tydligt vad det är du är ute efter, intryck, viss längd, färg och form. Vissa är kanske inte alltid villiga att klippa sig hursomhelst hur duktig hårstylisten än är. Det är viktigt att man ska kunna lita på sin frisör men precis det gör det ännu viktigare att veta vem man väljer för att klippa och fixa ens hår. Utbildning och erfarenhet i all ära, man en bra frisör kan se djupare än vanlig skolning i sitt yrke och ska kunna skapa egna trender för enskillda klienter. Om man hittar olika bilder i tidningar så tag med tidningarna eller klipp ut bilderna och förklara vilket intryck man är ute efter. Frisören ska kunna hjälpa till med att framhäva den stil man är ute efter, lyssna på kunden likväl som kunden ska kunna lyssna på frisören.
När frisören väl börjar klippa så är det inte helt självklart att man ska slappna av, smutta på sin latte och blädra i tidningar. Håll koll i speglen, ställ frågor, om man är rädd för korta frisyrer så är det bättre att klippa det längre och i efterhand klippa upp det när man förstår hårstylistens ide. En annan sak som är viktig att påpeka- var inte rädd för korta frisyrer, fler människor än de själva tror eller våger, passar i kort och även ”pojk”kort hår. Hår växer ut och om det är en frisyr som framhäver ditt utseende och persomlighet så kan det ju inte vara fel!
Och viktigast av allt är i grund och botten att det blir en frisyr som är rätt just för Dig!

Var inte rädd för färger!
Vare sig man är nöjd eller inte med sin naturliga hårfärg så ska man inte dra sig för färger. Om det är första gången man färgar håret så kan man ju börja långsamt, dvs. färga i färger som kanske bara är lite ljusare eller mörkare än din naturliga färg. Många människor med sk blek hy och himmelsblå ögon kan ha naturligt ljust hår, särskillt i Sverige, men passar jätte bra i mörk kastanj eller svart hår- det betyder inte att alla med blek hy passar i det, det är ännu en sak att rådfråga med sin frisör. Likväl som att vissa människor bekommer i sina gråa/vita hårstrån medan andra faktiskt gör det bättre i att färga det. Slingor kan framhäva toner i ens ögon, ge ett mjukare eller vassare utseende och det behöver inte ens vara starka eller ibland så tydliga slingor, bra små nyanser som kan få håret att blixtra eller glänsa på ett helt annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar