onsdag 15 april 2009

Design, Arkitektur - Det nyaste inom Inredning



Ingång från: Grev Turegatan 3& Birger Jarlsgatan 18
Öppet varje dag: kl 11.00–18.00 för allmänheten


Design Passion Stockholm är en skimrande mosaik av kontaktytor, ett unikt utställningskoncept för arkitektur och design.
Kärnan i konceptet är en sex veckor lång, årlig utställning där DPSthlm tar över en centralt belägen fastighet i Stockholm. De bjuder in ett urval av landets allra främsta arkitekter och designers och låter dem förverkliga sina visioner.
Utställningen har många funktioner, dels som ett levande showroom där utställare, leverantörer och partners kan visa upp hela sitt sortiment och kunnande i ett levande, integrerat sammanhang, dels som en arena för alla upptänkliga slag av spektakulära events: produktlanseringar, kundaktiviteter, seminarier, fester et cetera.


Poängen med konceptet är att erbjuda en helt ny typ av marknadsplats och kommunikativ plattform där alla typer av producenter knyter kontakter med varandra och med konsumenterna.
För besökaren erbjuder det en möjlighet att upptäcka vad arkitekter och designers på toppen av sin förmåga faktiskt kan åstadkomma. Och man får möjligheten att gå omkring i och med alla sinnen uppleva det bästa och mest nytänkande som finns för hemmiljön, den offentliga miljön och allt där emellan.
Utställningen är ingen mässa, där möblerna står uppradade var för sig till beskådan. Det är specialinredda rum där allting samspelar med allt annat. Det finns en tanke med allt, och det är den tanken som är den stora skillnaden.
Plötsligt finns allt inom räckhåll: produkter, tjänster, lösningar på problem. Den som vill det går hem med huvudet fullt av nya idéer. Och när allt faller på plats kan din dröm mycket väl ha blivit din verklighet.


Följande kreatörer medverkar i Design Passion Stockholm 09: AIX Arkitekter, Anika Reuterswärd c/o MIO, Asshoff & Brogård, Casalita, Claes Kock, Daniel Nyström + Christian Persia, Dark/One Communications, Charlotte Ryberg + Johanna Strand, Form Us With Love, Gather, Geco, Godspeed, HANNA & JAG, hofv2 metalldesign, Imaginary Office, Isabelle Halling McAllister, Lena Axkull, Lindelöf + Ahlsénarkitekterna + Movado Design och Arkitekter, Millimeter Arkitekter, Massproductions, Oldsjö Hultgren Design, Quinze&Milan Designers, Pavilion 15, Redbarn, Thomas Herrström, TOL Arkitekter, Ulrika Yxfeldt + Therese Ameln, Petter Thörne, White Arkitekter + Arcona och Bredbandsbolaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar