onsdag 15 april 2009

Från istid till nutid


För 10.000 år sedan bröt inlandsisen en ny älvfåra och Torne älv var född. Sedan dess har det kristallklara, rena vattnet i Torne älv stömmat fritt och orört på sin långa färd genom Lappland mot havet i sydost. Hela Ishotellet är ett lån ur älvens rika flöde. Och snart, när våren och slutligen sommaren kommer, blir hela skapelsen åter en del av den strömmande älven på väg mot havet.


Att skapa i snö och is är en ny konstform som ger tillåtelse att utforska, experimentera och ta ut svängarna. Ishotellet är ett pionjärarbete som lockar konstnärer från alla världens hörn. Det bästa av allt är att här får du själv ta plats mitt i konsten. Du som besöker Ishotellet vistas och bor mitt bland fantastiska skulpturer, skapade av skickliga och ofta välkända konstnärer. Allt för att bjuda dig på en helt ny upplevelse.


Efter en dag fylld av äventyr kommer natten allt närmare. Utomhus sjunker temperaturen och när du går in i Ishotellet slår den varma luften emot dig. Här inne blir det aldrig kallare än –5°C till –8°C, oavsett hur kallt det är ute.

Nu börjar det bli dags att krypa till kojs. Klä dig i varmt underställ, ta på mössan och glid ner i den sköna sovsäcken. Dela hela den surrealistiska isnatten med någon som står dig nära. Låt det bli en natt att minnas för evigt.



För mer info och bokningar gå in på http://www.icehotel.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar